Rólunk Áraink Galéria Kapcsolat Linkek  
 

Rólunk

"Minden itt látható könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap. (...) Az itt található könyvek mindegyikéről elmondható, hogy egyszer a legjobb barátja volt valakinek..."

Carlos Ruiz Zafon

 

 

A béli monostorban már a XIX. században is minden bizonnyal működött könyvkötészet. Ennek írásos bizonyítéka az a mű, amelynek első bejegyzése 1835-ből való, és amelynek címe: „Észrevételek a könyvekről, különösen ezeknek kötéséről, árukról s. a t”. A feljegyzés utolsó dátuma 1855 júniusa. Ezután nem tudni, mi lett a kötészet sorsa. Az viszont biztos, hogy a monostor 1999-es újraalapításakor megépült az új könyvkötő műhely is. 2003-tól azonban nem volt a monostorban olyan szerzetes, aki könyvkötéssel foglalkozott volna, így a munka megint leállt. 

Jómagam először 2001-ben, polgári szolgálatosként kerültem kapcsolatba a monostorral és a könyvkötéssel, majd 2004-től Budapesten egy könyvkötőmester mellett dolgoztam 4 évig, kitanulva a szakma fortélyait. 2008-ban döntöttem úgy feleségemmel, hogy hazaköltözünk Bakonybélbe. Ekkor merült fel az ötlet, hogy a monostorral együttműködve, ám saját vállalkozásként ismét beindítjuk a könyvkötő műhelyt. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy könyvkötészetünkben kapcsolódjon össze a monostor által képviselt régi hagyomány és a szakma iránti alázatunk által megkövetelt kiváló minőség.  Termékeink manufaktúra rendszerben, a hagyományos kézi könyvkötés eljárásai alapján készülnek.

Könyvkötészetünk szoros kapcsolatban áll a veszprémi Profi Copy fénymásoló szalonnal, és a zirci Deák Ferenc utcai papírbolttal, ahol leadhatják rendeléseiket, mi pedig elszállítjuk, elkészítjük, és vissza is szállítjuk azokat. 

Fogadjon bizalmába bennünket, és mi termékeinkkel igyekszünk meghálálni azt!  

Heim Ferenc